Skip to content

Wat wij doen

De handboogsport is een eeuwenoude sport, die echter relatief onbekend is bij het grote publiek. Toch is handboogschieten een rustige, ontspannende sport. Dat betekend niet dat er niets te beleven valt bij handboogschieten. Integendeel; ieder schot opnieuw dien je opperst geconcentreerd uit te voeren. Iedere verkeerde beweging of houding kan punten kosten. En dát is nou net één van de spannende onderdelen van de sport, maar geeft ook aan dat de handboogsport een individuele sport is. De schutter achter de boog is zelf verantwoordelijk voor de prestatie. Door het individuele karakter van de handboogsport kan iedereen de sport beoefenen: jongens, meisjes, volwassenen maar ook ouderen en mensen met een handicap zijn prima in staat de sport te bedrijven. Iedere schutter gebruikt ander materiaal en een techniek die hem op het lijf geschreven is. 

De handboogsport wordt uitgeoefend met verschillende typen bogen. Van de 'eenvoudige' barebow en longbow tot recurve- en compoundbogen inclusief stabilisatoren en vizier. Iedere boog is – evenals de schutter – uniek. Daarbij komt nog dat niet alleen zaken als de boog en de schutter belangrijk zijn. Ook de keuze van de pijl kan een verschil uitmaken. 

Ook beoefenen we verschillende disciplines in het handboogschieten. Van de traditionele 25 meter met 1 pijl wedstrijden, de indoor wedstrijden met 3 pijlen op 18 meter, outdoorwedstrijden van 30 tot en met 90 meter tot en met de wedstrijden in de bossen, de veldwedstrijden en 3d wedstrijden waarbij de afstanden onbekend zijn. Voor iedereen is hier uitdaging genoeg in te vinden. 

Daarnaast doen wij ook mee aan het organiseren van externe activiteiten, zoals de foto hiernaast een beeld geeft dat Robinhood op de markt in Brunssum heeft gestaan om Handboogschieten meer bekendheid te geven in Brunssum en omgeving.